Waarom heten wij REGENBOOG ADVIES?

Wij kozen de symbool van de regenboog vanwege de interdisciplinaire en multiculturele benadering van ons werk.

1- Duurzaamheid – We brengen MILIEU, ECONOMIE en WELZIJN bij elkaar in onze projecten. Of te wel: verschillende ‘kleuren’ en benaderingen. We deden dat in de  Veluwe, Achterhoek en Kempen,  BetuweHunze vallei, in de Pantanal (Brazilië) en Uitkerkse polder (in België). We laten zien dat investeren in meer natuur en een beter milieu goed is voor de economie en voor mensen. 

Helena Imminga- Berends, milieu-econoom en oprichtster van Regenboog Advies begon daarmee voor het eerst bij de WRR waar  ze mee werkte aan een rapport aan de regering over Ruimte voor groei). Het was toen niet ‘gewoon’ om te geloven dat behoud van natuur en milieu samen konden gaan met duurzame welvaartsgroei. Maar dat liet de WRR wel zien.

2- Multiculturele benadering. In onze projecten brengen wij ook ‘culturen’ bij elkaar met trainingen in interculturele communicatie, voor jongeren, managers  en vrouwen. Helena Imminga-Berends van Regenboog Advies geeft deze trainingen vanwege haar internationale achtergrond en werkervaring in 5 verschillende landen (Nederland, V.S., België, Portugal en Brazilië).

e denrign dei wij niet vanweg kerkelijke of Agy Waarom een Regenboog?