Tuinenwedstrijd in een gemeente

In het “Groen en Natuur jaar” vroeg de gemeente Assen om projecten en initiatieven. Regenboog Advies bedacht een Tuinenwedstrijd om bewoners te stimuleren en te belonen.

Diezerstraat 3- een van de winnaars

Een straat met mooie tuinen is fijn voor de bewoners en de buurt, brengt koelte in de zomer, voorkomt wateroverlast als het hard regent, geeft kans aan vogels EN maakt de woningen meer waard! Maar helaas verrommelen of verstenen veel tuinen en straten.

We kregen 51 prachtige aanmeldingen. De tuinen werden beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit tuinarchitect Marco de Jong, vogelexpert Hans Olk (van de Werkgroep Avifauna Drenthe), woondeskundige Marian Stegink (van de VAC- Assen), Roel Boender, leefbaarheidsconsulent van de woningbouwcorporatie SWA (nu Actium) en Ina Roelfs van de afdeling Groenbeheer van de gemeente Assen. Helena Imminga-Berends van Regenboog Advies zat de jury voor.

Marian Stegink en Ina Roelfs- twee juryleden

Na deze beoordeling met een duidelijk puntensymsteem, werden 25 tuinen genomineerd en kregen ze een bord in hun tuin. Bewoners van Assen konden stemmen via post en internet.

Zie hier alle winnaars!

De winnaars kregen prijzen aangeboden door Tuinencentrum GroenRijk A. de Boer en Regenboog Advies. De Woninbouwcorporatie en de Gemeente gaven een financiele bijdrage aan het project .

De feestelijke prijsuitreiking vond plaats door Helena Imminga-Berends en wethouder Henk van Hooft op de ‘Ik en mijn gemeentedag’:

Helena en de wethouder

Enkele winnaars

Geef een reactie