Over Regenboog Advies

Regenboog Advies werd in 2002 opgericht door Helena (Imminga) Berends om kennis beschikbaar te maken over de positieve relatie tussen natuurbehoud, economie en mensenwensen. Duurzaamheid promoten was en is ons uitgangspunt.

Helena en jongeren in Brussel die uitgezonden worden naar een ontwikkelingsland

Als econometrist en ecoloog had Helena gewerkt bij de WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) aan een rapport over Milieu en Economie. Later werkte ze in Brussel (DG Milieu) en daarna bij Alterra (Landbouwuniversiteit Wageningen). Leuke  plekken maar de laatste twee met veel bureaucratie en langzame doorwerking naar de praktijk. Daarom ging ze met een kleiner team zelfstandig werken en startte Regenboog Advies.

Missie:
De missie van Regenboog Advies is om innoverend te kijken naar zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, zoals natuur en economie.

We worden gevraagd om bruggen te bouwen tussen verschillende disciplines en mensen:

studies naar de economische waarde van natuur, naar nieuwe bedrijvigheid op het platteland, etc

– trainingen in samenwerking en interculturele communicatie

 innovatieve projecten (tuinenwedstrijd, budgetspel).

Geschiedenis en evolutie van het bureau:
In het begin werkte Regenboog Advies mee aan verschillende Europese Interreg-projecten. Helena deed dat met Marco de Jong, Boudy van Schagen en Peter Wijsman. Klanten waren o.a. de provincie Gelderland, Staatsbosbeheer en Stichting Natuur en Milieu.

Met Hans van der Heuij deed Helena daarna een aantal projecten, o.a. voor de Regio Groningen-Assen (over prive financiering van natuur).

Aan een buitenlands project voor Natuurpunt in België ging Marian Stegink meedoen. Marianne van Mansom kwam het team versterken o.a. voor een ‘participatief’ onderzoek naar Vrouwelijke Ondernemers op het Platteland, voor het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid.

Cursussen:
Daarna gingen we ook cursussen geven in samenwerken, o.a. in een interculturele omgeving, bijvoorbeeld op regionaal niveau om duurzame plannen samen te maken. Dan zijn integreren en combineren en goed communiceren van groot belang is.

Gezien Helena’s interculturele achtergrond ging ze ook trainingen geven in interculturele communicatie, oa op verzoek van de Belgische Technische Cooperatie (nu Enabel) en voor de multinational Atos Origin.

Laat een reactie achter