Budgetspel

Pauze: geld tellen!

Pauze: geld tellen!

Maak ook je eigen leven duurzaam!

Met ons budgetspel leer je beter omgaan met geld om financieel bewuster te worden!

We begeleiden deelnemers in het spel, geven workshops en demonstraties.

Hoe werkt het? Spelers maken eerst (voor henzelf) een overzicht van hun eigen inkomen en uitgaven. Dat hoeft niet heel precies. Vaak weten mensen niet zo goed hoeveel ze uitgeven en aan wat. Dat is op zich al een ontdekking!

Het spel begint met het gooien van de dobbelsteen. Iedereen krijgt 2.000 euros als startkapitaal. Dan gaan onverwachte dingen gebeuren: men trekt kaarten met tegenvallers dan wel meevallers,  zoals in het echte leven.

Na een paar rondes kan men het eigen budget aanpassen (meer of minder uitgeven of bv meer gaan verdienen = een extra klus vinden). Gek genoeg (of niet??) blijkt in het spel dat mensen die een goede uitgavenpatroon hebben, het goed doen in het spel, zelfs als ze soms ook pech hebben in het spel. Mensen die gewoonlijk teveel uitgeven komen in het spel dan ook meestal in grotere tekorten. Maar door het aanpassen van hun budget (in het spel dan) geven andere spelers nuttige tips en ervaringen uit eigen leven.Door het spelelement (niemand wil verliezen!) en door de gesprekken worden deelnemers zich bewust van eigen opvattingen en patronen rond geld.

Even pauze, geld tellen!

Het spel in zijn werking

 

Zie TV reportage hier:  RTV

 

Bas Boellaard van Bluefix maakte voor ons het spel online. Neem contact met ons op als u meer wilt weten.

Geef een reactie